Het wordt wel eens vergeten, maar toch: een blaasinstrument heeft onderhoud nodig. Want zonder onderhoud verliest uw instrument kwaliteit en zuiverheid en gaat het speelplezier verloren. Zover hoeft het niet te komen want Wiggers Muziekinstrumenten is, dankzij de jarenlange ervaring, toonaangevend in het repareren en onderhouden van blaasinstrumenten. Niet alleen ons vakmanschap, maar ook de werktuigen en gereedschappen die ons ter beschikking staan, garanderen een perfecte reparatie of hoogwaardig onderhoud!

Het onderhoud aan een blaasinstrument is een specialisme dat ervaring en deskundigheid vereist. Ieder blaasinstrument moet regelmatig een onderhoudsbeurt ondergaan, zodat het instrument weer optimaal functioneert. Diezelfde ervaring en deskundigheid wordt in ons atelier ingezet om instrumenten te repareren. Mocht er onverhoopt schade zijn aan uw geliefde of kostbare instrument, dan kan iedere muzikant erop vertrouwen dat wij met al onze kennis en ervaring zorgen voor een perfecte reparatie.

Uiteraard zijn wij gespecialiseerd in alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden. Daaronder het reinigen en polijsten van blaasinstrumenten. Met behulp van onze ultrasoon baden worden alle metalen blaasinstrumenten tot in de puntjes gereinigd van kalkaanslag en andere ongewenste resten. Nadat het instrument is gepolijst is uw blaasinstrument weer als nieuw. En…klinkt ook weer als nieuw. Dat garanderen wij ook bij al onze andere servicewerkzaamheden, het aanpassen van een instrument of monteren van nieuwe onderdelen, zoals kurkjes, viltjes, veertjes & polsters.

In ons atelier zijn alle faciliteiten en gereedschappen aanwezig om instrumenten te repareren. Uitdeuken, het frezen van toongaten, draaien van onderdelen of het repareren van een kurktap, gebeurt in het atelier van Wiggers Muziekinstrument met de grootste mogelijk perfectie. Daarbij staan wij persoonlijk garant voor de kwaliteit!

Voor tal van grote en bekende orkesten, zoals de Johan Willem Friso Kapel en het Amsterdams Concertgebouworkest mag Wiggers Muziekinstrumenten onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Ook internationaal bekende artiesten vertrouwen hun kostbare blaasinstrument toe aan de specialisten in ons atelier.

Vakmanschap is de basis voor een goede service. Daarom is Wiggers Muziekinstrumenten als één van de weinigen in ons land geselecteerd voor de Yamaha Technician Guild. Dit exclusieve gilde van instrumentmakers garandeert onze klanten meer dan uitstekende service. Het is de absolute garantie voor het beste resultaat en…het grootste speelplezier!

In het atelier van Wiggers Muziekinstrumenten worden tal van specialistische onderhouds-en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Niet altijd is bekend welke mogelijkheden er zijn om een blaasinstrumenten weer als nieuw te laten klinken.
Daarom vindt u hier een overzicht van de uiteenlopende werkzaamheden:

                      

                                      

Om instrumenten op een verantwoorde wijze zeer grondig te reinigen, maken wij gebruik van diverse reinigingsmethoden. Met behulp van de ultrasoonbaden kunnen we zelfs plekken reinigen waar we anders niet zouden kunnen komen. De vloeistoffen die wij gebruiken zijn biologisch afbreekbaar.

Lees meer: Reinigingsruimte

Om uw klarinet volledig te ondersteunen, kunt u gebruikmaken van een klarinetsteun. Dit geeft een veel ontspannender manier van spelen. Met name voor mensen met nek- en/of armklachten is dit een uitkomst. Kom gerust eens langs om de klarinetsteun vrijblijvend uit te proberen.

De saxofoonsteun is weer verkrijgbaar ! Kom gerust eens vrijblijvend proberen.

Ook voor de Tenor trombone is er nu de lichtere handsteun. De handsteun is eenvoudig bij te stellen en zal het vasthouden van de trombone een  stuk prettiger maken. Het zogenaamde "kantelen", van de trombone wordt op deze manier tegengegaan.

Lees meer: Trombonesteun

Is uw waldhoorn te zwaar en heeft u last van pijn in nek en schouders? Deze steun stelt u in staat zonder enige problemen uw instrument te bespelen. The waldhoornstick zal ook voorkomen dat u in de toekomst enige klachten krijgt.

Lees meer: Waldhoornsteun

In bepaalde draai of scharnier-systemen komt na verloop van jaren nog wel eens speling voor.
Deze systemen zijn over het algemeen te vervangen door een kogel-systeem, genaamt Uni-bal.

Wij hebben hier b.v. een Bas-tuba voorzien Uni-bal. Dit geeft een geruisloze, soepele en directe over-brenging.
Deze Bas-tuba is eigendom van Onno Jagers, bassist bij de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso".

Hier ziet u een "oud", draaipunt, met daaronder het Uni-bal systeem.

Ook voor mensen met een handicap is er vaak wel een oplossing om de muzikale loopbaan voort te zetten. De eigenaar van deze klarinet verloor bij het zagen het topje van zijn wijs- en ringvinger. Door een aantal aanpassingen kan deze klarinettist zonder problemen zijn hobby weer beoefenen.

Van deze Bas-klarinet hebben we de onderste zij kleppen zo aangepast, zodat de muzikant er beter bij kan.

Hier ziet de kleppen nog op de originele plaats.

De kleppen worden verwijderd.

 De losse kleppen.

De "ruwe", boven-kleppen op de nieuwe positie.

 De onderste kleppen worden in positie gezet en pasgemaakt.

Alle kleppen op de juiste plek.


copyright © 2017 - Wiggers Muziekinstrumenten
Hanzestraat 14, 7622 AX Borne, NL - Tel 074-2663619 - Fax 074-2660052 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.